Články

Jarná očistná kúra s Maitrunkom

Táto prírodná jarná kúra má obzvlášť regenerujúci účinok, ktorý stupňuje výkonnosť človeka. Maintrunková kúra očisťuje organizmus, pôsobí ako prevencia proti arterioskleróze a posilňuje všetky funkcie orgánov, vrátane obličiek. Účinnosť spočíva okrem iného tiež v obsahu horčín a aromatických olejov v paline, ktoré pozitívne ovplyvňujú prekrvenie žalúdka a obličiek. Okrem toho horčiny stimulujú i celý imunitný systém, pretože palina dáva všetkým slizniciam – v ústach, žalúdku a v črevách k dispozícii obranné látky. Vďaka obsahu éterických olejov podporuje palina i prekrvenie obličiek a normalizuje ich zníženú funkciu. Obličky sú čistiacim orgánom organizmu. Z optimálnej funkcie obličiek môže zvyšné telo len profitovať. Všetky telesné funkcie sa zbavia záťaže a energetické rezervy sa naplnia. Tým stúpa osobná výkonnosť človeka, schopnosť koncentrácie a osobný pocit blaha.

Hildegarda o Maitrunku píše: „Elixír z paliny v tebe potlačí choroby  obličiek a melanchóliu,  prejasní ti oči a posilní srdce a nedopustí, aby tii pľúca ochoreli. Zahreje žalúdok,  prečistí vnútorné orgány i  postará sa o dobré trávenie“

Hildegarda o víne „Víno, čisté a z révy urobí človeku dobrú a zdravú krv, ale pančované víno urobí zlú krv, ako keby poprášenú popolom. Frankovka je silná a urobí takmer búrku v krvi, preto ju musí ten, kto ju pije, riediť vodou.“    Hildegarda z Bingenu.

V Hildegardinej učebnici Causa et Curae sa hovorí o víne: „Víno je krvou zeme, je v zemi ako krv v človeku a má niečo spoločné s krvou človeka, prepravuje preto jeho teplotu ako rýchlo sa otáčajúce koleso z mechúra do drene a uvádza to do veľkej horúčavy, takže tá istá dreň dodá potom krvi žiaru túžby po veselosti. Preto má človek, ktorý chce piť veľmi dobré, silné víno, toto víno zmiešať s vodou, aby jeho sila a teplo boli trochu zmiešané a zmiernené. Preto aj vínu, ktoré sa volá Hunsrücker sa má pridať  troška vody, až kým voda jemu vlastnú drsnosť a kyselinu nezmierni a neurobí ju znesiteľnou, lebo presne tak, ako krv je suchá a netečie bez vlhkosti vody, aj víno, ktoré sa pije bez prísady vody človeka vysuší a škodí mu, obmedzuje jeho telesné zdravie a vnáša doňho telesnú žiadostivosť. Každú potravinu a nápoj treba užívať v primeranej miere, nie príliš teplé a nie príliš studené.“

Hildegardin Maitrunk

K najúčinnejším univerzálnym prostriedkom Hildegardy patrí Maitrunk, ktorý sa pripravuje na vínnej báze s jarnou palinovou šťavou z paliny pravej a medom. Ako tak často v Hildegardiných textoch, ani tu na prvý pohľad nevidno, že v tomto nápoji sa skrýva vynikajúci prostriedok proti zvápenateniu ciev. Hildegarda hovorí: „Pi z neho od mája do októbra na lačno každý tretí deň. To vyhubí v tebe  artériosklerózu, melanchóliu a rozjasní tvoje oči. Posilní tvoje srdce a zabráni, aby tvoje pľúca ochoreli. Zohreje žalúdok a vyčistí vnútorné orgány a zabezpečí dobré trávenie“. H.v.B. Len dobrý znalec Hildegardy ako MUDr. Hertzka si tieto údaje dá do súvislosti s artériosklerózou. Vo svojej knihe „Zázrak Hildegardinej medicíny“ píše o tzv. „Lanksuchte“ – (neprekladateľné).

Čo znamená Lanksucht?

„Lanken“ podľa Hildegardy je ohybná časť tela medzi rebrami a panvovým pásom. Hildegarda tým myslí oblasť obličiek a celého obličkového systému. Podľa Hildegardy sú obličky vlastným orgánom starnutia. Zlé fungujúce obličky spôsobujú a urýchľujú proces starnutia, vápenatenie, čím vzniká chronické poškodenie obličiek.  Artérioskleróza poškodzuje aj srdce, schopnosť videnia a narušuje funkciu žalúdočného a črevného traktu. Tým trpia predovšetkým vnútorné orgány, ku ktorým podľa Hildegardy popri sexuálnych orgánoch patria aj žľazy s vnútorným vylučovaním, ako napr. pankreas. Presne o ňom vieme, že kvôli artérioskleróze sa oslabuje (zhoršuje) jeho činnosť (funkcia) a časom vedie k cukrovke. Presne proti tejto „reťazovej reakcii“ pôsobí táto kúra. Čo táto kúra spôsobuje, je viditeľné. Ona potláča materskú látku všetkých ťažkých chorôb, tzv. Melanche. Táto kúra rozjasní tvoje oči a posilní tvoje srdce. Nedovolí ochorieť pľúcam, zabezpečí dobre prekrvenie žalúdka, čistí vnútorné orgány a zabezpečuje dobré trávenie. Týmto máme v jarnej kúre dobrú prevenciu proti artérioskleróze, starobe, cukrovke.

Jarná očista organizmu s Maintrunkovou kúrou

Keď je sila slnka opäť citeľná a svet rastlín sa prebúdza k novému životu, prišiel aj pre nás správny čas načerpať novú životnú energiu a zbaviť organizmus záťaže. H.v.B. preto odporúča špeciálnu kláštornú receptúru s rastlinnými účinnými látkami z prírody. Táto prírodná jarná kúra má obzvlášť regenerujúci výkon, ktorý stupňuje výkonnosť človeka. Maintrunková  kúra očisťuje organizmus a posilňuje všetky funkcie orgánov vrátane obličiek. Hildegarda ich urobila zodpovednými aj za proces starnutia človeka a teda sú popisované ako orgány veku.

Dlhodobé užívanie Maitrunku počas roka sa priaznivo prejavuje pri:

  1. Biorytme človeka   

Palinové víno podľa Hildegardy z Bingenu sa má brať každý tretí deň na lačno, od mája do októbra. Požívanie formou kúry sa veľmi odporúča, pretože organizmus sa pri rytmicky prebiehajúcich očisťovacích procesoch dlhodobo podporuje. To má za následok, že sa dosiahne trvalé očistenie organizmu.

  1. Horkých látkach

Prirodzene aj obsiahnuté horké látky prispievajú k zlepšeniu trávenia a podporujú prirodzené procesy látkovej výmeny a zbavovania sa záťaže. Pri tom sa stimuluje uvoľnenie gastrínu, ktorý je dôležitý pre zachovanie žalúdočnej sekrécie, povzbudenie pohybu čriev ako aj sekréciu žlče a pankreasu. Prípravky bylín, ktoré obsahujú víno, môžu mať pozitívny vplyv na krvné tuky a spomaľovať predčasné procesy starnutia v tele. Špeciálnou kombináciou prísad podľa originálnej Hildegardinej receptúry sa lepšie rozvíjajú posilňujúce a výkon zvyšujúce vlastnosti.

  1. Budovanie imunitného systému

Imunitný systém je systém obrany nášho organizmu. Látky, ktoré sú nášmu organizmu cudzie, ako baktérie a vírusy, sa tým zdolávajú. Určité krvné telieska, ale aj vlastné prenosné látky sú súčasťou tohto systému. Pomocou vitálnych látok (horkých látok, flavonoidov), môže byť dosiahnuté posilnenie obranného systému, ktorý je organizmu vlastný. Posilnenou obranyschopnosťou sa dosiahne zmenšená náchylnosť proti vplyvom (pôsobeniu) životného prostredia.

Využitie Maitrunku pri nasadení do terapie

„Keď niekto pred jedením alebo pitím dostane bolesti, má potom s mäsitým jedlom, alebo masťou alebo zeleninou alebo akýmkoľvek iným prívarkom (príkrmom) uvariť palinu ť a zjesť. To potlačí zahnisanie, ktoré si človek privodil predtým užívanými jedlami a nápojmi a vyženie ho (hnisanie). A šťava z paliny je veľmi užitočná a keď je uvarená a v lekvári zjedená, lieči choré vnútornosti a ohreje chorý žalúdok.“ Hildegarda z Bingenu.

Najčastejšie je terapeutické využitie Maintrunku pri problémoch s tráviacimi orgánmi, pri zápale žalúdka, črevných ochoreniach, ďalej na posilnenie vnútorných orgánov – srdca, pľúc, žalúdka, čriev, a najmä obličiek. Tiež pôsobí na posilnenie celého imunitného systému a ako prevencia proti arterioskleróze.

Dávkovanie pre palinovú kúru

Užívať každý tretí deň pred raňajkami jeden likérový pohárik –  60 l (2 odmerky po 30 ml.). T.j. 1 deň vypiť, 2 dni prestávka a tak opakovať. Celá odporúčaná dávka pre očistnú kúru od mája do októbra je 8 fliaš Maintrunku.

author-avatar

O Autorovi Hildegarda

Svätá Hildegarda z Bingenu nám zanechala vo svojom učení cenné rady a odporúčania pre udržanie zdravia človeka a návody na zhotovenie zdravých prírodných produktov a jedál. Podľa týchto originálnych receptúr spracováva firma St. Hildegard – POSCH už takmer 40. rokov unikátne prírodné produkty. Využíva na to vzácne dary polí, rastlín a stromov, ktoré sú farmaceuticky testované a odborne spracúvané.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.